Sole-Mate II

Schoenentester

De Sole-Mate werd ontwikkeld om schoenen te testen, vooraleer personen een explosiegevaarlijke omgeving kunnen betreden.

Internationale richtlijnen bevelen aan dat geleidende schoenen regelmatig gecontroleerd moeten worden op hun goede elektrische weerstand. De Sole-Mate is een efficiënte en betaalbare methode om er zeker van te zijn dat uw personeel de goede schoenen draagt in explosiegevaarlijke omgevingen.

De Sole-Mate controleert de staat van de schoenen door de elektrische weerstand te meten doorheen de persoon, inclusief schoenen. Indien de weerstand van de schoenen te hoog is, zal de Sole-Mate dit aangeven a.d.h.v. een rode lamp, en een buzzer-signaal. Indien de schoenen als goed bevonden worden, bevestigt een groene LED de goede conditie van de schoenen.

Aanvullend, kan via een contact de melding van het apparaat uitgelezen worden.

Relevante Internationale Richtlijnen

  • EN ISO 20345 — 109 ohm
  • IEC 60079-32 — 108 ohm
  • ASTM F2413-05 — 108 ohm

OPMERKING: Bij de aankoop van dit apparaat moet het overeenkomstige weerstandsniveau gekozen worden dewelke verenigbaar is met de geleidende schoenen die gebruikt worden.
(108 weerstandswaarde moet gekozen worden voor schoenen die compatibel zijn met EN ISO 20345)

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuüm-wagens,...), een draagbare continuïteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba