Earth-Rite® RTR

Aardingscontrolesysteem voor tankwagens & bulkwagens

Het IECEx / ATEX / SIL2 gecertificeerde Earth-Rite RTR systeem maakt gebruik van een gepatenteerde "Tri-Mode" Technologie die zorgt voor een veilige en betrouwbare aarding van de tankwagen door de controle van volgende zaken:

  • MODUS 1 - Goede en geverifieerde connectie met de tankwagen
    Conform de IEC 60079-32 aanbevelingen, stelt de Earth-Rite RTR vast of de aardingsklem verbonden werd met een vrachtwagen. Hierdoor kan de gebruiker geen vrijgave verkrijgen door de klem te verbinden met de staalstructuur van het bedrijf.
  • MODUS 2 - Aardingsverificatie
    De Earth-Rite RTR verifieert zelf of het verbonden is met de algemene aardingsmassa. Dit is uiteraard een zÚÚr belangrijk en kritisch punt, vermits een goede verbinding met de aarde zorgt dat eventuele opbouw van statische elektriciteit op de vrachtwagen wordt vermeden, door de afvoer hiervan naar de aarde.
  • MODUS 3 - Continue controle aardingslus
    Op basis van o.a. IEC 60079-32 "Explosive atmospheres: electrostatic hazards, guidance" en NFPA 77 "Recommended Practice on Static Electricity" controleert de Earth-Rite RTR continu de verbinding tankwagen-aarde gedurende het verladingsproces. De weerstand van deze verbinding mag nooit hoger zijn dan 10ohm (weerstandswaarde).

Als aan alle parameters wordt voldaan, geeft het systeem toestemming voor verlading. De statische elektriciteit die wordt opgebouwd tijdens het proces wordt veilig afgevoerd naar de aarde.

Het Earth-Rite RTR systeem maakt gebruik van een universele aardingstang, en vereist geen apparatuur die op de tankwagen ge´nstalleerd moet worden. De tang kan gebruikt worden op alle standaard bulk- en tankwagens zonder speciale voorzieningen.

Gepatenteerde Tri-Mode Technologie
Hierdoor kan het Earth-Rite RTR systeem niet geactiveerd worden door de tang te bevestigen aan andere metalen objecten dan de tankwagen, of indien de aardingslus een weerstand heeft die groter is dan 10ohm.
Opvallende LED indicatie
Aanhoudend knipperen maakt duidelijk dat de aardingslus continu wordt gecontroleerd tijdens verlading.
Bij een foute verbinding brandt continu een rode LED.
 
ATEX / FM gekeurde klem
Robuuste roestvrij stalen aardingstang, voorzien van 2 harde punten die zich doorheen verontreinigingen "bijten", zodat er goed contact met het te aarden object is.
Explosieveilige controleunit
Robuuste IP66 behuizing
Zeer licht (4,5kg)
Installeerbaar tot Zones 1 IIC

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŘm-wagens,...), een draagbare continu´teitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba