Cen-StatTM REEL 20/30/50
Automatisch oprollend
ATEX/FM gekeurd

Cen-Stat REEL compacte aardingshaspels zijn een perfect alternatief voor het gebruik van Cen-Stat spiraalkabel, om de veiligheid in uw bedrijf aanzienlijk te verhogen.
Deze worden normaal gebruikt op locaties waar men aardingsklemmen compact wil opbergen, indien deze niet in gebruik zijn.

Verschillende lengtes 6,1m (20ft), 9,2m (30ft), 15,2m (50ft) zijn mogelijk, afhankelijk van uw toepassing.
De gegalvaniseerde kabel is voorzien van een opvallende Gele Cab-Lite coating, welke de aardingkabel beschermt tegen chemische corrosie en statische oplading.

Bij de RVS304 uitvoering, wordt ook de kabel geleverd in SS304.

Gele Cab-Lite coating
Uiterst opvallende coating, met goede eigenschappen op vlak van reiniging, chemische resistentie en statische geleidbaarheid.

Optionele RVS zwenkbeugel
Zorgt ervoor dat de haspel 130░ kan draaien


Cen-StatTM VESM19/21
Automatisch oprollend
ATEX gekeurd

Deze aardingshaspels van Newson Gale worden gebruikt om statische ladingen op objecten af te voeren via de aarde, tijdens de overdracht en de opslag van brandbare brandstof en andere ontvlambare vloeistoffen.

De VESM19 haspel windt automatisch op door middel van een veer, en is voorzien van een mechanisch mechanisme die de haspel blokkeert in een bepaalde positie zodat de aardingskabel zonder hinder gebruikt kan worden. De aardingskabel is 30m lang.

De VESM21 haspel windt eveneens automatisch op, maar bevat geen blokkeringsmechanisme, waardoor de kabel vrij in/uit de haspel beweegt. Dit maakt deze haspel bruikbaar voor de aarding van "floating roofs" van opslagtanks.

De RVS kabel (RVS 304) heeft een doorzichtige nylon coating.

Afhankelijk van wat geaard moet worden, kunnen deze haspels voorzien worden van ATEX & FM gekeurde X90 of X45 aardingsklemmen. Indien de VESM21 permanent verbonden moet worden, kan deze ook voorzien worden van een RVS montageoog.

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŘm-wagens,...), een draagbare continu´teitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba