Bond-Rite® REMOTE EP

Aardingscontrolesysteem met LED indicatie, gecombineerd op 1 voeding

Het innovatieve ontwerp van het Bond-Rite REMOTE EP systeem kan de veiligheid aanzienlijk verhogen, door een continue controle van de hele aardingslus; tussen het te aarden object, en een geverifieerde aarde.

Duidelijke LED
Een knipperend lampje bevindt zich op een kastje tegen de muur, en geeft de status weer van de verbinding van de klem, en de volledige aardingslus tot aan de geverifieerde aarde.
Scherpe contactpunten
Bijten doorheen contaminatie en roest, voor het tot stand brengen van laagohmige verbinding naar de aarde.
 
2 types controlekasten verkrijgbaar
GRP = glasvezel versterkte kunststof
SS = roestvrij staal, voor corrosieve en hygiŽnische omgevingen

De externe voeding kan geplaatst worden in zones 21 en 2/22. De aparte indicatiestations kunnen zelfs geplaatst worden in ATEX Zone 0.

Het systeem wordt extern gevoed, door een 115/230 VAC voeding die tot 10 Bond-Rite REMOTE EP systemen kan voeden. Dit stelt gebruikers in staat om tot 10 onderdelen, onafhankelijk van elkaar, actief te aarden en te monitoren.
Voor processen die meer dan 6 uur per dag elektrostatische aarding vereisen, biedt de EP-versie (EP = Externally Powered) van de Bond-Rite REMOTE dus een geschikte oplossing.

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   
Images - © Copyright Newson Gale Ltd | ATHEX bvba