Newson Gale Benelux

De producten van Newson Gale worden in de Benelux officieel verdeeld door ATHEX bvba.
Newson Gale werkt wereldwijd samen met een uniek netwerk van Channel Partners, hierdoor zijn wij in staat om technisch top-kwalitatieve producten aan te bieden, die voldoen aan de jongste richtlijnen op vlak van statische aardingen. ATHEX Industrial Suppliers is in dit netwerk het aanspreekpunt voor BelgiŽ, Nederland & Luxemburg.

 

Samen met Newson Gale kunnen wij het meest omvattende product- en servicepakket bieden op het gebied van elektrostatische aardingen in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit van het bepalen van het juiste product, tot training over statische gevaren.
Reeds meer dan 25 jaar is Newson Gale actief op het gebied van beveiliging van mensen en goederen tegen statische gevaren, meer bepaald in industrieŽn waar processen die aanzienlijke hoeveelheden statische elektriciteit opwekken het potentieel hebben ontvlambare of explosieve omgevingen te onsteken.

ATHEX biedt een breed assortiment van apparatuur voor de afvoer van statische elekrticiteit, gericht op elke industrie waar licht ontvlambare, brandbare en explosieve atmosferen voorkomen. Onze producten worden gebruikt in verschillende sectoren van de industrie, en wereldwijd breidt het gebruik van Newson Gale producten enorm uit, vanwege de kwaliteit.

Chemie & Petrochemie
De chemische en petrochemische sector steunt op een efficiŽnt vervoer, verhandeling en verwerking van gevaarlijke en hoog ontvlambare chemische producten.

Het leveren van kettingactiviteiten zoals het vervoer van chemicaliŽn van en naar tankwagens en treinwagons; vullen, mixen en mengen in tonnen of IBC's en kleinere werken zoals het overbrengen van oplosmiddelen uit veiligheidsblikken, kunnen gevaarlijke hoeveelheden statische elektriciteit opwekken. Het gebruik van modern geschikt materiaal voor statische controle is de meest effectieve manier om het risico van branden en explosies, veroorzaakt door statische elektriciteit te elimineren.

Farmaceutica
De farmaceutische bedrijven hebben reeds lang een veiligheids- en brandpreventie voor hun werknemers opgebouwd, en hebben belangrijke stappen ondernomen om statische gevaren in gevaarlijke verwerkingsomgevingen te elimineren.

Belangrijke bronnen van statische elektriciteit: frezen en slijpen, stofafzuiging, vullen van containers en algemene beweging van ontvlambare poeders en oplosmiddelen. Mechanische vonkontstekingen zijn de hoofdoorzaak van ontsteking in ontvlambare stofwolkexplosies, gevolgd door ongecontroleerde ontladingen van statische elektriciteit.

Verven & Coatings
Oplosmiddelen en ontvlambare organische poeders zijn belangrijke bestanddelen van decoratieve en beschermende verven en coatings.

Het gebruik van oplosmiddelen is belangrijk in de luchtvaart, marine, elektronica en algemene industriŽle toepassingen. Het frezen, slijpen en de extractie van de organische poeders, alsook het mengen van solventen kunnen gevaarlijke hoeveelheden statische elektriciteit opwekken. Dit risico moet degelijk worden beheerd door goed aardingscontrolemateriaal.

Voeding & dranken
De verwerking en opslag van ontvlambare organische ingrediŽnten zoals bloem en suiker en ontvlambare producten zoals ethanol, kunnen gevaarlijke hoge waarden van statische elektriciteit opwekken.

Volgens een rapport, gepubliceerd door de IchemE, komen 36% van industriŽle branden voor in bakkerijen. Dankzij controle van de overheid op mogelijke stofwolkexplosiegevaren en ontvlammingsgevaar (ATEX & OSHA) wordt de aandacht van de voedings- en drankenindustrie meer en meer gevestigd op de beperking van de risico's die gepaard gaan met statische elektriciteit in potentiŽle ontvlambare en explosieve omgevingen.

Cen-Stat®

Aardingsklemmen, (spiraal)kabels, haspels en testapparatuur

Bond-Rite®

Zelfcontrolerende aardingsklemmen
met visuele indicatie

Earth-Rite®

Aardingscontrole systemen
met visuele indicatie & interlock

 

Mobiele oplossingen

Wij leveren een innovatieve reeks mobiele aardingsoplossingen, waaronder een ATEX gepatenteerd aardingssysteem voor montage op vrachtwagens (tankwagens, druk-vacuŁm-wagens,...), een draagbare continuÔteitsmeter voor flexibels, en andere accessoires.

Meer info

   

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma met een vaste waarde in de industrie, die zowel industriŽle, als ATEX oplossingen biedt voor kleine en grote projecten.

Meer info omtrent onze samenwerking met Newson Gale

ATHEX staat voor kwaliteit, snelheid en topproducten, steeds in relatie tot proces- of explosieveiligheid, en is actief op 5 domeinen:

ATHEX Industrial Suppliers is gekend als probleemoplosser op het vlak van explosieveilige apparatuur en levert alle materialen die nodig zijn voor uw project, van gekende en minder gekende merken.

ATHEX is actief in verschillende industriŽle sectoren zoals de chemische en petrochemische industrie, oplag van vloeistoffen en vaste stoffen, voeding en pharma, staalindustrie, studie en consulting, energie- en elektrische centrales, landbouw, afvalrecuperatie,...